0.00 

Mikulášska nádielka:vymenili sme čokoládky a cukríky za vitamíny!

December je mesiacom, počas ktorého sa tešíme na rôzne sladkosti a chutné jedlá, ktoré však nie sú pre naše zdravie prospešné. Navyše, ide o chladné obdobie, v ktorom si naša imunita zaslúži posilnenie. O radách pre správny výber výživových doplnkov sme sa porozprávali s majsterkou sveta NABBA/WFF v bikiny fitness MVDr. Tímeou Juhásovou, ktorá poskytuje výživové poradenstvo pre Global Fitness.

Ktoré výživové doplnky odporúčate najviac pre zimné obdobie?
V zimnom období sa častejšie prejavia okrem ochorení horných a dolných dýchacích ciest aj ochorenia kože, pohybového aparátu či srdcovo-cievneho systému. V prvom rade by sme odporúčali zvýšiť odolnosť organizmu pravidelným cvičením a vyšším príjmom vitamínov a minerálov, antioxidantov a omega-3 mastných kyselín. Príjem týchto látok zabezpečia naše produkty ako Omega 3 a Multi-Vitamin Complexod Applied nutrition. Pre zlepšenie imunitnej funkcie v tomto období odporúčame aj zvýšený príjem vitamínu C. Produkt Vitamin C with rosehips obsahuje okrem vitamínu C aj výťažok zo šípok. Športovci určite ocenia produkt ako BCAA Amino-hydrate, ktorý podporuje regeneráciu a rast svalov, ale na rozdiel od iných podobných produktov obsahuje okrem aminokyselín BCAA aj elektrolyty, a tak zabezpečí aj hydratáciu organizmu počas fyzického výkonu.

Foto: Global Fitness

 

 

Sú vhodné aj pre deti?
Áno, niektoré sú vhodné aj pre deti. Stále si však treba zohľadniť vek dieťaťa a jeho fyzickú aktivitu. Na každom doplnku je uvedený vek, od ktorého sa odporúča užívanie daného produktu a aj presné dávkovanie. Pre malých športovcov vo veku od 10 rokov je tu napríklad chutný protein Zen Whey, ktorý je obohatený aj o vitamíny a napomáha správnemu fungovaniu imunitného systému.

Ako by podľa vás mal vyzerať  plnohodnotný mikulášsky balíček plný zdravia?
Pre deti by sme  určite odporúčali do balíčka pridať okrem sladkostí aj ovocie. Pre staršie fyzicky aktívne deti by sme balík obohatili aj o zdravé maškrty, ako proteínové tyčinky či chutné Monster Flapjacky. Keď uvažujete, že mikulášskym balíčkom prekvapíte partnera, kamarátov či rodičov, určite ich tiež potešia chutné a zároveň zdravé tyčinky ako naša novinka Indulgence od Applied Nutrition. Je mimoriadne chutná a má nízky obsah cukru. Nič však nepokazíte ani s hore uvedenými doplnkami na podporu imunity.

Foto:

Foto: Global Fitness

Je rozdiel vo výbere pre ženy a mužov?
V podstate nie je rozdiel. Športové výživové doplnky aj doplnky pre podporu zdravia užívajú rovnako obe pohlavia. Výživové doplnky pre krásu preferujú viac dámy a je  len malá skupina doplnkov, ktoré užívajú výlučne páni. Také sú napríklad produkty na zvýšenie hladiny testosterónu, ako Test 500 od Napy s obsahom Tribulus Terrestris či Test-X od Applied Nutrition na rovnaký účel s iným zložením.

 

Foto: Global Fitness

 

Foto: Global Fitness

Je vhodné, ak človek užíva výživové doplnky každý deň, prípadne je dobré urobiť si medzi jednotlivými baleniami pauzu?
Je to trošku zložitá otázka vzhľadom na široké spektrum výživových doplnkov. Vo všeobecnosti však môžeme povedať, že výživové doplnky nie sú lieky, takže nemajú okamžitý účinok. Sú vhodné pre ľudí, ktorí neprijímajú dostatok živín v strave alebo majú zvýšené nároky na živiny, napríklad športovci, ťažko pracujúci, tehotné ženy alebo ľudia s nadmerným stresom či diétami. Práve preto ich užívanie sa odporúčame na dlhšiu dobu, to znamená cca 3 mesiace. Neplatí to však pre všetky doplnky, práve preto na našom webe globalfitness.sk poskytujeme službu online poradne, kde nám môžu písať ľudia so svojimi otázkami. Naši skúsení a školení pracovníci radi kedykoľvek poradia. 

Ktoré doplnky sú v tomto období u vás najžiadanejšie?
Momentálne najžiadanejšími produktmi sú práve Multi-Vitamin Complex, Vitamin D3, Tri-Omega 3-6-9 od Applied Nutrition. Zo športových výživových doplnkov sú to Elite whey protein od Napy (aj jednorazové), Monster flapjacky, predtréningová formula ABE a tyčinky Indulgence od Applied Nutrition.

Zdroj:https://kosicednes.sk/zdravie/mikulasska-nadielka-vymenili-sme-cokoladky-cukriky-za-vitaminy/

Súvisiace produkty
TRI-OMEGA 3-6-9
TRI-OMEGA 3-6-9
Zníženie cholesterolu a zdravé srdce

Omega-3 sú mastné kyseliny, ktoré pomáhajú v tele udržiavať nízku hladinu cholesterolu, omega-6 efektívne podporujú imunitný systém a omega-9 pôsobia v tele protizápalovo.

Hodnotenie:  
VITAMIN D3
VITAMIN D3
"Slnečný vitamín"

Udržiava správnu hladinu vápnika a fosforu v krvi, ktorá je nevyhnutná pre správny vývoj, rast a udržanie zdravých kostí a zubov. Podieľa sa aj na imunitných procesoch, regulácii krvného tlaku a pri raste krvných, svalových a kožných buniek.

Hodnotenie:  
OMEGA 3
OMEGA 3
Zdravie kardiovaskulárneho systému

Omega 3 sú zdravé tuky, ktoré pomáhajú udržiavať v norme hladinu cholesterolu, krvný tlak a majú antioxidačné vlastnosti.

Hodnotenie:  
MULTI-VITAMIN COMPLEX
MULTI-VITAMIN COMPLEX
Unikátna zmes vitamínov a minerálov

Prispieva k normálnej funkcií imunitného systému počas a po intenzívnom fyzickom cvičení, nervového systému, normálnej svalovej a kognitívnej funkcii a normálnej tvorbe spojivového tkaniva.

Hodnotenie:  
TEST X
TEST X
Podpor prirodzenú produkciu testosterónu

Testosterónový booster, ktorý zvýši testosterón na maximum a prispeje k rýchlemu nárastu svalovej hmoty.

Hodnotenie:  
BCAA AMINO-HYDRATE 450g
BCAA AMINO-HYDRATE 450g
Ochrana svalov a regenerácia

V praktickej forme instantného nápoja. Podporujú regeneráciu a rast svalov. Chránia vaše svaly pred poškodením.

Hodnotenie: